יתרונות מחשוב ענן

יתרונות מחשוב ענן

לאחרונה מחשוב עננים הינו מושג שרובכם כבר מכירים, מחשוב הענן תפס תאוצה עקב צמיחת תשתיות האינטרנט בארץ ובעולם והתפתחות של חומרה ותוכנת מחשב (דיסקים קשיחים , זכרונות RAM  ועוד…)

למה לעבור למחשוב ענן?

1.חסכון משמעותי ברכישה/התקנה/תחזוקה של חומרת שרתים יקרה.
2.חסכון בעלויות תוכנה
3.חסכון בהוצאות גיבוי (גיבוי מרחוק בדרך כלל מובנה במערך הענן)
4.גמישות במשאבים, כלומר גם אם החברה גודלת מערכת המחשוב גודלת איתה.
5.צריכת חשמל נמוכה, פתרון מחשוב ירוק.
6.עמידה בתקני אבטחה ושרידות גבוהים במיוחד.
7.אין תלות במיקום ובציוד, המשתמשים יכולים לעבוד מכל מקום ובעל עת מבלי שיהיו תלויים בשרת המישרדי.

הגדרה של מחשוב ענן לפי אתר ויקיפדיה: ענן מחשוב או מחשוב בענןאנגלית: Cloud computing) הוא פיתוח המאפשר להשתמש בכוח עיבוד ומחשוב דרך רשת האינטרנט.

מהו מחשוב ענן ?

הביטוי “ענן” הוא דימוי לרשת האינטרנט המבוסס על הצורה הגרפית בה מתארים את הרשת בתרשימי זרימה (Computer network diagram). בענן המחשוב נמצאים הנתונים והלוגיקה העסקית של מערכות המחשוב בשרתים ובמרכזי מחשבים והם מופעלים מיחידות קצה מרוחקות. כתוצאה מכך אין המשתמשים צריכים לרכוש ולנהל משאבי ומערכות מחשוב ובמקום זאת שוכרים אותה כשירות מספקים שמעמידים כוח מחשוב שהגישה אליו תהיה מרחוק דרך האינטרנט.

מאפיין זה מאפשר להימנע מהוצאות גדולות על רכישת ציוד ותוכנות תשתית ומהצורך לנהל אותן. ענן המחשוב מאפשר למשתמש שליטה וויסות של עוצמת המחשוב הנדרשת, כך שבעיתות עומס ניתן לשכור כוח מחשוב גבוה יותר ובעתות רגיעה להקטין את ההוצאה. בחלק מהמימושים של התפיסה גם נחסך הצורך לפתח או לנהל יישומים.

המשתמש בענני מחשוב עשוי להיות ארגון גדול, ארגון בינוני או קטן או אדם בודד. הספק הוא בדרך כלל חברה גדולה, שפיתחה תשתיות מתאימות ומספקת שירותים למספר גדול של משתמשים. המשתמש משתמש בשירותי הספק באמצעות האינטרנט מבלי צורך לדעת על הסביבה הטכנולוגית בה ממומשים שירותים אלה.

החזון של ענן המחשוב הוא לאפשר למשתמשים להתחבר לכל שירותי המחשוב להם זקוקים באמצעות האינטרנט, באופן דומה להתחברות לרשת חשמל. על אף שבדרך כלל המושג ענן מחשוב מתייחס למרכזי מחשוב של ספק חיצוני יש המשתמשים גם במושג “ענן מחשוב פנימי”, מושג המתייחס לשירותים הניתנים בגבולות אותו ארגון, אך באתרים פיזיים שונים.

מחשוב ענן